Човић открио карте: Жене на челу Федерације и Савјета министара

ГС
Човић открио карте: Жене на челу Федерације и Савјета министара

МОСТАР - На челу Федерације БиХ неће бити предсједник, већ предсједница. На челу Вијећа министара неће бити предсједатељ већ предсједатељица, казао је предсједник ХДЗ-а и ХНС-а Драган Човић.

Човић је тиме потврдио незваничне информације да би кандидатат ХДЗ за предсједника Федерације БиХ могла бити Лидија Брадара, а кандидат за првог човјека Савјета министара Борјана Кришто.

Лидер ХДЗ-а, како јавља Хрватски Медијски Сервис, казао је да ће на најмање 50 посто извршних функција у власти које добије ХДЗ БиХ бити жене.

Најавио је и брзо формирање власти, како на кантоналном тако и на федералној и државном нивоу.

Позвао је све оне који сада обављају дужности у разнима агенцијама и институцијама да припреме програме рада.

"Без тог нека нитко не очекује да ће моћи остати на позицији на којој је сада", казао је Човић и додао да је Хрвата данас у БиХ мање од 400.000, преносе Независне.

"Наш циљ је да нас буде милијун", казао је Човић, који се захвалио свима на доприносу за изврстан резултат које је у сарадњи с партнерским странкама остварио ХДЗ.

Захвалио се и на подршци лидерима свих странака чланица ХНС-а које су подржале Борјану Кришто за хрватског члана Предсједништва БиХ.

Како је рекао прва задаћа биће измјена Изборног закона, како би Хрвати у будућности могли бирати између више кандидата хрватског члана Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана