Човић: Оно што сада заговарамо Американци су раније подржавали

ГС
Човић: Оно што сада заговарамо Американци су раније подржавали

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић поручио је данас у Мостару да су измјене Изборног закона које тренутно заговарају странке које чине власт на нивоу БиХ, Американци подржавали у неком ранијем периоду.

"Наши партнери морају одустати од политике надмудривања, невјеродостојности у свом раду, мијењања стајалишта сваки дан онога што смо утврдили. Сутра ћемо имати заједнички састанак у Сарајеву и управо на овај начин ћу приступити", рекао је Човић.

Позвао је партнерe да наредне три седмице максимално искористе а од Кристијана Шмита, кога у Федерацији БиХ признају за високог представника а у Републици Српској не, да се, како је рекао, суздржи од било каквих наметања јер ће тако осујетити њихов договор.

Поручио је како су тренутно најтежа питања Закон о сукобу интереса, статус судија странаца у Уставном суду БиХ и Изборни закон.

"Партнери из власти морају бити свјесни споразума којег смо направили. Када смо кренули у власт, казали смо шест мјесеци након успостављања власти имамо рок за Изборни закон. Нећемо никоме дати задовољство да ми тобоже блокирамо. Што сад заговарамо заговарамо заједно са том дамом и господом из америчке администрације задње три или четири године, прије избора 2020. године", рекао је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана