Човић: Нова влада у наредних 30 дана

Срна
Foto: Бљесак.инфо

САРАЈЕВО - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ће нова влада Федерације БиХ (ФБиХ) бити формирана у наредних 30 дана и нагласио да је стабилна коалиција његове и странака предвођених "тројком".

Човић је навео да ХДЗ, односно ХНС, има своју политику у вези са формирањем федералне Владе, прецизирајући да траже шест министарстава.

"Заједно са колегама то ћемо договорити. Предсједник ФБиХ (Лидија Брадара) ће већ од понедјељка кренути у те процедуре. Биће оних који мисле другачије, али ми идемо даље радити", навео је Човић.

Коментаришући најаву потпредсједника ФБиХ Рефика Ленде да неће подржати предсједника СДП-а БиХ Нермина Никшића за будућег ентитетског премијера, Човић је рекао да се неће освртати на оне који мисле другачије, пренијели су федерални медији.

Човић је данас боравио у посјети општини Равно гдје су министар мора, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Хрватске Олег Бутковић и начелник општине Равно Андрија Шимуновић потписали уговор о изградњи регионалног пута од Завале до границе са Хрватском.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана