Човић након састанка с Тројком и СНСД-ом: До краја фебруара финализирамо измјене Изборног закона

ГС
Човић након састанка с Тројком и СНСД-ом: До краја фебруара финализирамо измјене Изборног закона

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић огласио се након данашњег састанка странака владајуће коалиције на државном нивоу у Бакиницима код Лакташа и поручио да дијалог домаћих лидера остаје кључан.

"Поздрављам данашњи конструктиван састанак лидера. Заједнички смо исказали опредјељење да до краја вељаче финализамо измјене Изборног закона БиХ и наставимо рад на свим приоритетима за отварање преговора с ЕУ. Дијалог домаћих политичких представника остаје кључан", написао је Човић на Тwиттеру.

Подсјећамо данас је у Бакиницима на приватном имању Милорада Додика под велом тајности одржан састанак Милорада Додика, Драгана Човића, Нермина Никшића, Елмедина Конаковића и Едина Форте.

Како Клиx.ба сазнаје, лидери СНСД-а, Тројке и ХДЗ-а данас су договорили да се крене у измјене Изборног закона БиХ на начин увођења техничких измјена, али и начина избора чланова Централне изборне комисије.

Начелно је договорена и једнократна помоћ Јавним РТВ сервисима у омјеру који ће бити у корист БХРТ-а.

Такође је договорено и усвајање буџета институција БиХ у износу већем за 40 милиона КМ које ће се намирити из добити Централне банке БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана