Човић: Идуће седмице Савјет министара, ускоро обриси Владе ФБиХ

ГС
Foto: Бљесак Инфо

МОСТАР - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић изјавио је данас у Мостару да би БиХ идуће седмице требало да добије Савјет министара, а обрисе Владе Федерације БиХ за петнаестак дана.

Човић не сумња да ће Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на сједници која би требало да буде одржана идуће седмице потврдити Савјет министара на челу са Борјаном Кришто.

Он је напоменуо да је Кришто данас као предсједавајућа Савјета министара у разговорима с међународним колегама, а од идуће седмице је предсједавајућа Савјета министара у пуном сазиву.

- Пред њима је јако пуно посла и надам се брзо заједничкој сједници с представницима Владе Хрватске како би европске теме ставили на сто - рекао је Човић новинарима након састанка са министром наука и образовања у хрватској Влади Радованом Фухсом.

Коментаришући изјаву посланика СДА у Парламентарној скупштини БиХ Едина Рамића који је рекао да ће ова странка предводити бунт народа уколико се буде десила значајнија издаја интереса БиХ, Човић је рекао да ХДЗ-у и ХНС-у гурање у блато и враћање у прошлост уопште није тема.

- Наше опредјељење је европско. Дали смо максималан допринос захваљујући Влади Републике Хрватске - рекао је Човић и заложио се за стварање унутрашње стабилности у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана