Ћорић: У септембру званичан почетак радова на дионици Rача - Бијељина

Срна
Foto: Срна

ЈАХОРИНА - Почетак радова на дионици ауто-пута Рача-Бијељина званично ће бити обиљежен половином септембра, рекао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић у присуству званичника РС и Србије.

”То је заједнички пројекат и зато има посебну вриједност и значај. Хоћемо да нашем народу пошаљемо поруку да је Српска и Србија једно и да смо ми браћа без обзира што живимо у двије државе”, изјавио је Ћорић новинарима на Јахорини.

Он је рекао да је сигуран да ће то допринијети другој димензији Бијељине у односу на оно што данас постоји.

Ћорић је рекао да га радује најављени почетак радова због огромног труда свих људи који су носили власт у претходном периоду и на његово лично задовољство, с обзиром да је дуго година био у том пројекту.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је синоћ да је ресорно министарство издало припремну дозволу за дионицу ауто-пута Рача-Бијељина.

“Дужина те дионице је 19,7 километара. Прије мјесец дана смо издали локацијске услове, еколошку дозволу”, рекла је Голићева.

При крају рехабилитација пута Пале - Јахорина, вриједна 5,1 милион КМ

Ћорић је навео и да су при крају радови на рехабилитацији регионалног пута Пале - Јахорина, које финансира Влада Републике Српске са Јавним предузећем “Путеви Републике Српске” у вриједности од 5,1 милион КМ.

”Рекли смо да ће бити завршено у складу са роковима. Ово даје нови изглед и начин приласка самој планини. Све инвестиције које смо радили у претходном периоду на Јахорини са оваквим прилазним путем и свиме што треба да завршимо, даће сасвим нови изглед”, изјавио је Ћорић новинарима након посјете локацији радова.

Ћорић је навео да се ради на рехабилитацији тог пута укупне дужине 11 километара и додао да ће, осим нове коловозне траке, бити повећана и безбједност учесника у саобраћају.

Према његовим ријечима, на тој дионици остаје да се заврши дио који је однијело клизиште, а завршена је пројектна документација која је на ревидирању и очекује се да наредни мјесец крену радови.

Ћорић је рекао да је са начелником општине Пале Бошком Југовић разговарао да се ураде локалне саобраћајнице на планини и да се дочека зимска сезона са новим изгледом, што би био велики успјех, имајући у виду све већ завршене радови на инфраструктури на том подручју.

“Јахорина биљежи све рекорде током љетне и зимске туристичке сезоне и постаје атрактивна дестинација. На нама је само да неке основне ствари средимо да не би поквариле доживљај оних који долазе”, поручио је Ћорић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана