ЦИК утврдио резултате жријебања, рок за жалбу два дана

Срна
ЦИК утврдио резултате жријебања, рок за жалбу два дана

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ донијела је на данашњој сједници једногласно одлуку о утврђивању резултата додјеле мандата путем жријебања за једног делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из Народне скупштине Републике Српске, којом је мандат додијељен Ненаду Вуковићу.

Предсједника ЦИК-а Ирена Хаџиабдић рекла је да је на ову одлуку дозвољена жалба у року од два дана, док ће се након правоснажности одлуке ићи у процес потврђивања резултата.

-Ово су потпуно нови избори, правни преседан проистекао из одлуке Уставног суда. По тој одлуци је поступао и Суд БиХ који нам је вратио на поновни поступак - рекла је Хаџиабдићева у току расправе о овој тачки дневног реда данашње сједнице ЦИК-а.

Она је додала да је ЦИК у обавези да спроведе жријебање сваки пут када постоје исти резултати приликом утврђивања резултата по кандидатским листама.

ЦИК БиХ је 1. јула двије године након спроведених избора, извукао из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за додјелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Осим листе ПДП-а, у бубњу је била и листа Ранке Перић Ромић на којој је Сњежана Новаковић Бурсаћ из СНСД-а, која је у Народној скупштини Републике Српске након општих избора 2022. године изабрана у Дом народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана