ЦИК: Овјерене 733 кандидатске листе

Срна
ЦИК: Овјерене 733 кандидатске листе

САРАЈЕВО- Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ овјерила је 733 кандидатске листе за учешће на Општим изборима, са укупно 6.462 кандидата које су испуњавале законом прописане услове, док је за 78 кандидатских листи утврђено да имају недостатке /заступљеност полова није у складу са законом, одустајање од кандидатуре, кандидат нема пребивалиште у изборној јединици за коју се кандидовао и друго.

На данашњој сједници ЦИК је разматрајући Извјештај о извршеним провјерама кандидатских листа и кандидата политичких странака и коалиција за учешће на Општим изборима 2022. године почела процес овјере кандидатских листа и кандидата које испуњавају законом прописане услове.

Комисији је поднесено 828 кандидатских листа, укључујући и 17 независних кандидата, на којима се налази 7.291 кандидат, саопштено је из ЦИК-а.

Политички субјекти, за чије кандидатске листе је утврђено да имају недостатке, биће обавијештени да у року од пет дана, односно до уторка, 19. јула до 16.00 часова отклоне недостатке.

Из ЦИК-а напомињу да је рок за објаву овјерених кандидатских листи у службеним гласилима и средствима јавног информисања до 18. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана