ЦИК објавио колико гласова су освојили Додик и Тривићева

ГС
ЦИК објавио колико гласова су освојили Додик и Тривићева

САРАЈЕВО – Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ објавила је вечерас утврђене резултате за предсједника Републике Српске на изборима који су одржани 2. октобра.

Према овим подацима, кандидат СНСД-а Милорад Додик, освојио је 300.180 гласова или 47,06 одсто, док кандидат ПДП-а Јелена Тривић има 273.245 гласова или 42,84 одсто.

Обрађена су сва бирачка мјеста, а било је 5,75 одсто неважећих листића, подаци су ЦИК-а.

Након Додика и Тривћеве највише гласова, 13.760 или 2,16 одсто има независни кандидат Ћамил Дураковић, који је и побиједио у трци за потпредсједника Српске из реда бошњачког народа. 

Давор Прањић, канидат коалиције ХДЗ БИХ,ХСП БИХ,ХКДУ и ХСП који би требало да буде потпредсједник из реда Хрвата има 1.966 или 0,31 одсто гласова.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине је данас, након контролног бројања које је сноћ завршено, донијела допунску Одлуку о утврђивању и објављивању резултата Општих избора у БиХ 2022. године којом су утврђени резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Према утврђеним резултатима за предсједника Републике Српске је изабран Милорад Додик а потпредсједници су Ћамил Дураковић и Давор Прањић.

Допунска Одлука ступа  на  снагу  даном  доношења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана