ЦИК наредио отварање врећа са четири бирачка мјеста у Бањалуци

Срна
ЦИК наредио отварање врећа са четири бирачка мјеста у Бањалуци

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас је донијела наредбу Главном центру за бројање да отвори вреће са четири бирачка мјеста у Бањалуци са којих нису достављени обрасци на којима би требали бити унесени резултати избора за Предсједништво БиХ, Парламентарну скупштину БиХ и Народну скупштину Републике Српске.

На сједници речено је да је из извјештаја главног контролора за обраду, унос и потврду резултата гласања за опште изборе утврђено да за четири бирачка мјеста у основној изборној јединици Бањалука нису унесени резултати избора.

Предложено је да ЦИК донесе наредбу којом би се наредило Главном центру за бројање да се отворе све вреће са изборним материјалом са циљем проналаска образаца за збирне резултате са ових биралишта, након чега је ова одлука донесена једногласно.

Ријеч је о обрасцима који недостају са ова четири бирачка мјеста за ниво Парламентарне скупштине БиХ, Народне скупштине Решпублике Српске и за ниво Предсједништва БиХ.

Након отварања врећа и проналаска образаца Главни центар за бројање би унио резултате у главну апликацију, а уколико не пронађе обрасце за збирне резултате извршио би поновно контролно бројање и утврдио изборне резултате за ова четири бирачка мјеста.

Све ово би се одвијало према динамици коју би утврдио директор Главног центар за бројање у објекту Зетра, а акредитовани посматрачи Главног центра за бројање могу бити присутни и посматрати ток ових активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана