ЦИК издао наредбу о отварању бирачких врећа из ФБиХ

Срна
Foto: Ал Џазира

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ донијела је данас наредбу да се изврши увид у садржај врећа за одређени број бирачких мјеста у Федерацији БиХ и Брчко дистрикту како би се утврдило да ли је бирачки одбор недостајуће гласачке листиће упаковао у неку другу врећу.

Предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић изјавио је да је ријеч о неуредно спакованим бирачким врећама и бирачким мјестима у Зеници, Брчко дистрикту и сарајевској општини Центар, те да је то разлог због чега јутрос није заказана сједница ЦИК-а на којој треба да се утврде резултати општих избора.

Арнаутовић је најавио да ће та сједница бити одржана данас поподне.

ЦИК је наредбу о увиду у садржај врећа за одређени број бирачких мјеста донио једногласно на приједлог главног контролора за обраду, унос и потврду резултата гласања за изборе.

Тражи се увид у садржај врећа са гласачким листићима на одређеним бирачким мјестима за ниво Предсједништва БиХ на једном бирачком мјесту, Парламентарне скупштине БиХ на два бирачка мјеста, Представнички дом Парламента Федерације БиХ на једном бирачком мјесту и скупштине кантона на четири бирачка мјеста.

“ЦИК с циљем правилног обједињавања и утврђивања резултата избора на бирачким мјестима гђе има мање гласачких листића у односу на број потписа по службеној дужности наређује Главном центру за бројање да изврши увид у вреће са гласачким листићима за одређене нивое датог бирачког мјеста како би се утврдило да ли је бирачки одбор недостајуће гласачке листиће упаковао у неку другу врећу”, рекао је шеф Сектора за правне послове и управно рјешавање Мишо Крстовић.

Он је додао да уколико се утврди да су у некој другој врећи пронађени гласачки листићи Главни центар за бројање ће утврдити изборне резултате за тај ниво са тим гласачким листићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана