ЦИК: Федерални дом народа још не може бити конститусан

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Дом народа Парламента ФБиХ не може бити конститусан све док Суд БиХ не одлучи по жалбама Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ.

Иако је ЦИК завршио попуну недостајућих мандата у федералном Дому народа, док Суд БиХ не одлучи по жалбама на одлуке Комисије не могу бити потврђени резултати посредних избора и додјељени мандати, нити конституисан овај дом.

ЦИК је 20. децембра недостајућа преостала четири мандата у Дому народа Парламента ФБиХ, једног из реда српског народа и три из реда осталих, попунио у складу са Изборним законом и критеријумима и поступком попуне недостајућих мандата у федералном Дому народа.

Рок за подношење жалби на четири појединачне одлуке о дојели мандата истекао је у петак, 23. децембра, а Апелационом одјељењу Суда БиХ путем ЦИК-а поднијето је осам жалби – једну је поднијела Радојка Стојак, четири Лабуристичка странка и три жалбе Нови почетак.

Након што припреми изјашњење о свим наводима у жалбама, ЦИК ће жалбе заједно са изјашњењима доставити Апелационом одјељењу Суда БиХ, саопштено је из Комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана