ЦИК: Амиџић испуњава све потребне услове за министра

Срна
ЦИК: Амиџић испуњава све потребне услове за министра

САРАЈЕВО- Након извршених провјера Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас је издала потврду да кандидат Срђан Амиџић испуњава све потребне услове за именовање на функцију министра финансија и трезора у Савјету министара.

У саопштењу је наведено да Амиџић испуњава услове прописане одредбама члана 1.6, 1.7, и 4.2 Изборног закона БиХ за именовање на функцију у Савјет министара.

-ЦИК БиХ данас је на сједници разматрао извјештај о извршеним провјерама предложеног кандидата за функцију министра финансија и трезора БиХ у Савјету министара БиХ - наводи се у саопштењу.

ЦИК је у петак, 23. јуна, примио акт предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто, којим су достављени попуњени обрасци ЦИК-а БиХ за кандидата за функцију министра у Савјету министара, у складу са чланом 10ц и 10д тачка б) Закона о Савјету министара.

Након што прође све провјере, избор Амиџића за ову функцију би требало да потврди Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Амиџић је предложен за новог министра финансија и трезора у Савјету министара, након што је Зоран Тегелтија поднио оставку на ту функцију како би преузео дужност директора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

На министарску функцију Амиџић ће доћи из Скупштине града Бањалука гдје је одборник СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана