Цицовић: Све што је Српска унијела у БиХ, може и да изнесе

Срна
Цицовић: Све што је Српска унијела у БиХ, може и да изнесе

БЕОГРАД - Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић истакао је данас у Београду на трибини о теми "Слиједи ли коначни обрачун Запада са Српском?" да треба увијек имати у виду могућност да све што је Република Српска унијела у БиХ, може и да изнесе.

Он је подсјетио да је Република Српска створена у миру, прије рата и да је у рату брањена и одбрањена те да је као држава српског народа у БиХ "стигла" у Дејтон, гдје је само дио својих надлежности пренијела на заједничке органе БиХ.

-Ово подсјећање сматрам увијек потребним како би смо увијек имали у виду могућност да све што смо унијели у БиХ можемо и да изнесемо, што даље значи да за сваки притисак на Републику Српску, њеног предсједника и државне органе имамо чврст основ за одбрану - правним и демократским средствима - истакао је Цицовић.

Цицовић је истакао да је на најновији и најжешћи притисак на Републику Српску, који по свему судећи представља једно координисано насиље над Уставом, законима и демократским институцијама, народ Републике Српске већ дао снажан одговор.

Он је истакао да сви изласци српског народа на границу свог ентитета са паролом "Граница постоји" не говоре само да је граница ентитета дејтонска категорија, него и да је оптужба против предсједника Републике Српске граница преко које се не може прећи.

Цицовић је рекао да вјерује да коначни обрачун Запада са Републиком Српском траје од почетка дејтонске БиХ и да су му ово само посљедњи трзаји у том правцу.

-Они су, као и ми, свјесни да им нови распоред снага на планети не оставља много могућности и да све што се догађа у овом дијелу свијета више зависи од издржљивости Срба у Републици Српској и Србији, него од снаге и моћи Америке и њених пиона у ЕУ - истакао је Цицовић.

Изразио је увјерење да ће на овој трибини бити дати одговори који ће бити од користи Републици Српској "у рвању са Западом и његовим нелегалним представником".

-Узгред, такав невисоки непредставник је већ постао симбол упитне легалности Запада да се уопште бави туђим питањима у туђим државама, код онолико проблема у својим државама и савезима - рекао је Цицовић.

Трибину "Слиједи ли коначни обрачун Запада са Српском?" на којој о овој теми говоре истакнуте дипломате, аналитичари, политиколози и публицисти, организовало је Представништво Републике Српске у Србији у сарадњи са два електронска гласила "Факти" и "Све о Српској".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана