Честитке званичника РС: Нека вјера у Христово ускрснуће донесе наду у бољу будућност

Срна
Честитке званичника РС: Нека вјера у Христово ускрснуће донесе наду у бољу будућност

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку, поводом Ускрса, надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, свештенству, редовништву и свим католицима и осталим хришћанима који овај празник прослављају по грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ.

- Нека вјера у Христово ускрснуће донесе наду у бољу будућност, пробуди све хришћанске врлине које гарантују просперитет и напредак друштва, укључујући међусобно разумијевање, поштовање и солидарност међу људима и народима - наводи се у честитки.

Додик је Вукшићу пожелио срећан Ускрс.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Ускрс католичким вјерницима у БиХ, те свима који славе Христову побједу живота, вјере и љубави пожелио да празничне дане проведу у благостању и у кругу најдражих.

- Чувајући истинске вриједности наше традиције - међусобно поштовање и уважавање, градимо напредније и срећније друштво. Нека Вам је Ускрс сретан и радостан - поручио је Стевандић у честитки надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву и свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

 

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је католичким вјерницима Ускрс и пожељела да празник Христовог ускрснућа буде испуњен порукама живота у радости и вјери, да се граде мостови међусобног повјерења и разумијевања, те оснаже људске вриједности праштања, толеранције и солидарности.

- У то име желим Вам срећан и благословен Ускрс - наводи се у саопштењу.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку, поводом Ускрса, Његовој узоритости надбискупу врхбосанском монс. Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

- Нека овај велики празник, који слави побједу живота над смрћу, оснажи нашу вјеру и подсјети на важност опраштања и разумијевања међу људима јер само ослоњени једни на друге можемо савладати све изазове које носи вријеме пред нама. Сретан Ускрс! - наводи се у честитки премијера.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је Ускрс врхбосанском надбискупу Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару, са жељом да мир и љубав испуни домове вјерника.

“Празник Христовог ускрснућа, симбол препорода и спасења, подсјећа нас да његујемо хришћанске вриједности и да слиједимо пут љубави Исуса Христа, који је поднио жртву за човјечанство. Чувајмо мир и достојанство у овим изазовним временима и градимо мостове сарадње за добробит заједничке будућности. Желим Вам сретан и благословљен Ускрс!”, наводи се у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана