Ченгић добио полицијску заштиту

Г.С.
Foto: Аваз.ба

САРАЈЕВО - Начелник сарајевске општине Стари Град Ирфан Ченгић одржао је конференцију за медије након што је на његову кућу бачена бомба током протекле ноћи.

Ченгић је на почетку обраћања казао да је синоћ на његову породичну кућу бачена бомба с циљем застрашивања.

Додијељена му је полицијска заштита те је казао неће одустати од процеса који су започети у опћини Стари Град, преноси Кликс.

“Постоји могућа повезаност с експлозивном направом која је бачена прошле седмице у улици колеге Ведада Дељковића гдје је његова породична кућа”, истакао је.

Сматра да је ријеч о застрашивању због свједочења након подигнуте оптужнице у предмету “Старт”.

“Сматрамо да је кључни мотив ствари који се тичу одузимања паркинг мјеста фирмамама и појединцима који су их користили деценијама” наводи Ченгић.

У споменутом предмету осим Ченгића, свједок је и Дељковић те сматра да их се због тога настоји застрашити јер би се до маја требала подићи оптужница.

Посланик у Градском вијећу Стари Град Ведад Дељковић је казао да се неће ни педља помјерити од пута којим су кренули и да ће се сва паркинг мјеста вратити Општини Стари Град.

“Ова два кукавичка потеза сигурно ни мене ни начелника нису превише узбудила, то вам гарантујем”, рекао је Дељковић.

Споменуо је и тужиоца Марка, не прецизирајући о коме се тачно ради, и позвао га да се не бави истраживањима ко одлази на посао него да се ухвати посла.

“Ја се нисам препао, мени не треба никаква заштита. Ко прати Вијеће видио је да смо донијели одлуку да све паркинге враћамо Општини. Ништа се промијенити неће, ја вам то обећавам”, закључио је Дељковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана