Чавић: Пожар се ширио невјероватном брзином, сви радници евакуисани на вријеме VIDEO

ГС
Чавић: Пожар се ширио невјероватном брзином, сви радници евакуисани на вријеме VIDEO

БАЊАЛУКА - Директор "Електрокрајине" Драган Чавић рекао је данас на конференцији за новинаре да је у пожару страдао дио имовине што је трагично, али да на срећу нико од радника није повријеђен и да су сви евакуисани на вријеме.

"Није заказао систем ватродојаве тако да су на вријеме сви евакуисани и није било ниједног радника у згради  кад се пожар раширио", рекао је Чавић.

Он је објаснио гдје је пожар почео.

"Ватра је избила у старом дијелу зграде и то је проблем јер је тај дио наслоњен на хотел Босну. Пожар се невјероватном брзином проширио. Плафон је од ламперије, а кров од дрвета, па је све изгорило. Сви витални дијелови нису додирнути. Сервер сала у којој су сви подаци је све вријеме у функцији. Захваћен је и дијелом хотел 'Босна' и чини ми се да су изгориле двије или три собе. Пожар се одвијао у објекту изнад плафона кроз инсталације вентилације и откривен је у WC-у. Како и на који начин не знамо, али то ће утврдити надлежни органи", нагласио је Чавић.

Истакао је да витални дијелови Електрокрајине нису додирнути, а да је сервер сала идаље у функцији.

"Преурањено је говорити о томе колика је штета. Од великог значаја су радници 'Електрокрајине' који су одмах реаговали и гасили пожар јер је у том тренутку био мали број ватрогасаца. Сад чекамо дежурног тужиоца да уради увиђај. Око 95 одсто Електрокрајине објекта није додирнуто пожаром", навео је Чавић.

Далибор Чивчић, руководилац Одјељења заштите од пожара у "Електрокрајини", истакао да је су у 9.30 добили дојаву пожара.

"Сви су радници безбједно евакуисани. Лично сам узео апарат CО2 и гасио га. Пожар је био у 'анексу', излазио је из једне рупе у једном WC-у. Отворили смо тавански простор, а кров, греде и све остало је горјело, и нисмо могли апаратом то угасити. Тада смо звали ватрогасну службу, а пожар је био на првом спрату", нагласио је Чивчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана