Чавара: Шмитове измјене Изборног закона ће се одразити на даљи рад партнера у власти

СРНА
Чавара: Шмитове измјене Изборног закона ће се одразити на даљи рад партнера у власти

САРАЈЕВО - Кристијан Шмит наметањем измјена Изборног закона изазвао конфузију што ће се сигурно одразити и на даљи рад партнера у власти на нивоу БиХ, рекао је данас замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Маринко Чавара.

Чавара је истакао да је доношење закона посао и надлежност парламентараца иако неко мисли да има право да ради шта хоће у БиХ.

"Ми смо крхко подручје политичких односа уз утицаје оних који су ту у БиХ, а сматрају да имају сва права овог свијета, без одговорности", рекао је Чавара.

Одговарајући на тврдње да ХДЗ иде по мишљење у Хрватску, Чавара је истакао да они који то говоре треба прво да кажу гдје они иду по мишљење.

"Мислим да је позитивно разговарати са свима који желе добро БиХ, а не стално оптуживати као да неко напада БиХ", рекао је Чавара.

Говорећи о блокади рачуна којом му је онемогућено да прима плату, Чавара је рекао да је од Савјета министара и надлежних министарстава тражио да ријеше проблем, јер му је онемогућено једно од основних људских права, а то је да буде плаћен за свој рад.

Коментаришући приједлог закона о допунама Закона о платама и накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ, Чавара је рекао да су прије шест мјесеци требало да буду усклађене законске норме које онима који не живе у Сарајеву, а раде у Суду БиХ обезбјеђују накнаде за одвојени живот и све остале које имају судије и тужиоци.

"То ће вјероватно отворити и право на накнаде свих који раде у институцијама БиХ у Сарајеву, а нису из тог града и ближе околине", навео је Чавара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана