Чавара: Нека нам Шмит врати одузето из Вашингтонског споразума и не мора мијењати Изборни закон

Срна
Foto: Н1

САРАЈЕВО - Предсједник Федерација БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара /ХДЗ/ сматра потребним да Кристијан Шмит стави ван снаге све раније одлуке високих представника које су пореметиле "равнотежу" успостављену Вашингтонским споразумом и онда неће бити потребе за измјенама Изборног закона БиХ.

"Нека нам врати паритет у централну Босну, нека нам врати паритетно учешће у Влади ФБиХ, нека врати натполовично одлучивање у домовима, клубовима конститутивних народа у Федерацији и биће све у реду и неће бити никаквих проблема", објаснио је Чавара.

Он сматра да су најаве измјена Изборног закона које би требало да донесе Шмит "мрвица" онога што су ранији високи представници "одузели хрватском народу".

"Према томе, ја не сматрам ништа овдје позитивно за хрватски народ, сматрам да је покушај да се уради нешто што ће донијети стабилност, али да је потпуно недовољно ако се не разумију процеси који се показују на начин пријетњи, уцјена, мржње", закључио је Чавара, који је недавно стављен на америчку "црну листу".

Чавара је рекао да је због најаве измјена Изборног закона ових дана Шмиту стављена "мета на чело" и да би одређене службе требале да се тиме позабаве јер је то недозвољен говор мржњи, преносе федерални медији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана