Чампара: Одузимањем звања Себији Изетбеговић академска заједница је погледала страху у очи

Срна
Чампара: Одузимањем звања Себији Изетбеговић академска заједница је погледала страху у очи

САРАЈЕВО - Министар унутрашњих послова Федерације БиХ /ФБиХ/ Аљоша Чампара изразио је задовољство што је академска заједница ставила тачку на причу са дипломом Себије Изетбеговић и што је Сенат Универзитета у Сарајеву одлучио да јој буде поништено звање магистра наука.

“Ми имамо довољно образованих људи који, за разлику од Себије Изетбеговић и Османа Мехмедагића, имају легалне дипломе, стручност и остале потребне квалификације да обављају важне функције у институцијама система. Жена која јавно каже како неће лијечити малољетно дијете и која пријети масовним гробницама не може бити директорица највећег клиничког центра у БиХ. Такве нехумане изјаве довољно говоре о профилу и квалификацијама тог љекара”, рекао је Чампара.

Он је изразио задовољство што је академска заједница напокон ставила тачку на ту причу која је оптерећивала Медицински факултет у Сарајеву, Универзитет у Сарајеву и цјелокупни образовни систем у БиХ.

“Сви смо охрабрени тиме што је интелектуална елита, представници Сената Универзитета у Сарајеву, почела дјеловати и бавити се својим послом јер универзитетски професори који раде са лажним звањима не служе на част академској заједници”, навео је Чампара на свом “Фејсбук” профилу.

Он је нагласио да су полуписмени кадрови са лажним факултетским дипломама, који су годинама били језгро и узданица СДА, уништили ову странку.

Чампара је навео да је посљедње три године отворено и транспарентно говорио о страху који је Странка демократске акције наметнула људима, а посебно интелектуалној елити у БиХ, додавши да је посебно задовољство видјети да је дошао дан када се страху погледало у очи.

Сенат Универзитета у Сарајево подржао је данас званичан приједлог комисије да се поништи диплома директора Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себије Изетбеговић.

Изетбеговићева је данас објавила да ће покренути кривичне пријаве за злоупотребу положаја и прекорачења овлаштења, за дискриминацију, као и за изношење неистина у покушају њене дискредитације као редовног професора Универзитета у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана