Бурсаћ: Сви актери да испоштују договор

Срна
Бурсаћ: Сви актери да испоштују договор

САРАЈЕВО  - Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да, уколико буде воље свих актера на спровођењу свих договорених рјешења, БиХ неће ући у проблем са поштовањем својих обавеза према Манивалу.

-Прије свега, морамо показати стварну намјеру свих актера према поштовању свих договорених закључака - истакла је Бурсаћева поводом позива Делегације ЕУ да идуће седмице Дом народа одржи сједницу и усвоји закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма.

Бурсаћева је указала да је цјелокупна јавност свједочила интензивном преговарању које се догодило прошле седмице и додала да у складу са постигнутим договорима треба бити успостављена динамика.

Она је нагласила да самим тим не стоји и неприкладни су позиви било кога да у одређене термине заказује сједнице.

-Ми смо спремни и заговарамо да испоштујемо цјелокупан договор, а наравно да смо свјесни ситуације везано за посматрачку мисију Манивала - рекла је Бурсаћева.

Делегација ЕУ у БиХ позвала је данас Дом народа Парламентарне скупштине БиХ да наредне седмице закаже сједницу и усвоји закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма.

Из Делегације ЕУ у БиХ истичу да је потребно хитно заказати сједницу идуће седмице, јер Комитет Манивал Савјета Европе долази у БиХ, у понедјељак, 12. фебруара, ради процјене да ли је БиХ постигла задовољавајући ниво стандарда у области спречавања прања новца и финансирања тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана