Бурсаћ: Напокон потврђена изборна воља грађана Републике Српске

СРНА
Бурсаћ: Напокон потврђена изборна воља грађана Републике Српске

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данашњом одлуком о утврђивању резултата избора за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске напокон потврдила изборну вољу грађана Српске.

"Чињеница да је то урађено на бази недвосмислене наредбе Суда БиХ и након мјесец дана развлачења до краја је демаскирала намјере садашње већине у ЦИК-у, њихове налогодавце сконцентрисане око СДА и саучеснике у виду ПДП-а и СДС-а, без којих то ништа не би могло да се дешава", навела је Бурсаћева.

Она је истакла да тренутни састав ЦИК-а добро илуструје зашто је БиХ у перманентној политичкој кризи.

"Умјесто уставних, непристрасних и независних институција каква би морао да буде ЦИК, имамо политички заробљене институције које, умјесто на основу Устава, закона и чињеница, покушавају доносити политички инструисане и усмјерене одлуке", указала је Бурсаћева.

Она је нагласила да су Република Српска, њене институција и представници принуђени да воде правне и политичке борбе како би провели изборну вољу, одбранили уставне надлежности.

"Очито је да ће ова супротна страна прије пасти, јер су право и правда на нашој страни", навела је Бурсаћева.

Централна изборна комисија БиХ донијела је данас одлуку у складу са налогом Апелационог вијећа Суда БиХ за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, према којој ће четири делегата из СНСД-а и један делагат из СДС-а чинити Клуб Срба у Дому народа.

Делегати за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ према овој одлуци биће Средоје Новић, Никола Шпирић, Радован Ковачевић и Сњежана Новаковић Бурсаћ из СНСД-а, те Желимир Нешковић из СДС-а.

Суд БиХ је 30. децембра поново поништио одлуку ЦИК-а БиХ у вези са петим делегатом у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана