Бурно у челиначком ловачком удружењу: Ломе копља због чланства у “Фазану”

Данијела Бајић
Foto: Архива

ЧЕЛИНАЦ - Ситуација у челиначком Ловачком удружењу “Фазан” доведена је до усијања након што су поједини чланови избачени, због чега је цијели случај завршио и на суду.

Избачени чланови Славко Јокић и Здравко Гаврић тврде да су их појединци из удружења избацили због личног анимозитета, док друга страна наводи да су они ишчлањени због неплаћања чланарине на вријеме.

Гаврић, који се ловом бави 45 година, за “Глас” прича да му је нанесена велика неправда у ловачком удружењу, које је за њега представљало другу породицу. 

- Већина чланова је прије три године хтјела да смијени тадашњег предсједника једне од ловачких секција, те су мене предложили за његовог насљедника. Међутим, дио чланства и предсједник удружења нису ме подржали, због чега су опструисали мој избор те је против мене спроведен и дисциплински поступак, на основу којег сам трајно избачен - тврди Гаврић.

Додао је да се жалио суду, а пресуда у његову корист стигла је из которварошког суда, а потом и бањалучког Окружног суда.

- Наложено је да ме врате у удружење и плате ми одштету, коју још нисам добио. Међутим, опет су ме ишчланили уз оправдање да нисам платио чланарину и то за текућу годину, али ме нико није ни обавијестио иако сам заслужни члан - казао је Гаврић и додао да ће по правду ићи, ако треба, и до Стразбура.

Радом руководства “Фазана” незадовољан је и Јокић, који се такође обраћао суду након што је ишчлањен из удружења.   

- Оптужили су ме за напад, али суд је стао на моју страну. Одштету су ми исплатили, али ме нису вратили у удружење, јер сам, наводно, седам дана каснио са чланарином - рекао је Јокић који каже да неће одустати од удружења коме, како тврди, никад није оклијевао да помогне финансијски. 

Технички секретар “Фазана” Драшко Јагодић тврди да нико у удружењу није против Јокића и Гаврића. 

- На основу судских рјешења Јокић је враћен међу чланове, међутим, он поново није испунио обавезу на вријеме, због чега је 15. маја њему поново престало чланство, као и свима осталима који то нису урадили. И Гаврић је закаснио са чланарином, платио је тек 30. маја, а требало је то да уради 15 дана раније - казао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана