Бурне реакције власти и опозиције у Републици Српској на Суљагићеве увреде

ГС
Бурне реакције власти и опозиције у Републици Српској на Суљагићеве увреде

Власт и опозција у Републици Српској су у истом тону одговорили на пријетње директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" за то што су њихови представници на гробљу у Братунцу одали почаст убијеним Србима из Подриња.

Делегација Европске уније требала је да буде у Братунцу прије 25 година, а не сада, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Сада ја треба да будем њима захвалан зато што су дошли тамо готово кријући. Гдје сте били када смо ми били тамо и званично обиљежавали тај догађај. Могли сте ићи у Поточаре, али сте Братунац заобишли. Ако је то појединачни чин неки људи који су самовољно отишли у Братунац, ја сам им захвалан - рекао је Додик. 

Он је још једном поновио да Запад не поштује српске жртве.

Порука Суљагића Делегацији ЕУ у БиХ да ће "паклено платити" зато што су њихови представници на гробљу у Братунцу је прилично болесна и представља пријетњу по нечији живот, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на конференцији за новинаре.

Неконтролисане реакције директора Меморијалног центра у Поточарима Емира Суљагића на чин одавања почасти српским цивилним жртвама у Братунцу показују да су екстремистички фактори још присутни у БиХ, оцијенили су у ПДП-у.

- Пријетње и рјечник на граници псовки које је Суљагић упутио дипломатама ЕУ због једног нормалног чина говоре о потреби да се одржи наратив о ексклузивитету жртви, односно да се на површини одржи лаж да је само један народ, бошњачки, страдао на том подручју - рекао је генерални секретар ПДП-а Ненад Вуковић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана