Буноза: У плану за 2024. девет законских приједлога

Срна
Буноза: У плану за 2024. девет законских приједлога

САРАЈЕВО - Министар правде у Савјету министара Давор Буноза изјавио је да је планом рада ресорног министарства за наредну годину предвиђено девет законских приједлога, наводећи да је овај план преамбициозан, али остварив.

Буноза је навео да је Савјет министара поново одгодио изјашњавање о плану рада Министарства и агенција Савјета министара за наредну годину.

Он је рекао да је за представнике из Републике Српске спорно то што у плану рада Министарства правде нема дијела који се тиче закона о Уставном суду и закона о престанку мандата страних судија у Уставном суду БиХ.

Буноза је истакао да се мора доћи до рјешења о овом питању које ће бити прихватљиво у складу са међународним стандардима.

Он је појаснио да се министри у Савјету министара не могу договорити о самом називу закона који ће ријешити питање Уставног суда БиХ, наводећи да ће радна група за правосуђе предложити тачан назив законског приједлога.

Говорећи о раду овог сазива Савјета министара, Буноза је подсјетио да је Савјет министара до сада усвојио осам закона, од којих је пет усвојено у парламентарној процедури.

"Када упоредимо рад Савјета министара са претходним периодом, видимо одређени напредак", рекао је Буноза новинарима у Сарајеву након данашње сједнице Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана