Букејловић: Законодавство мора пратити изазове технолошког напретка

ГС
Букејловић: Законодавство мора пратити изазове технолошког напретка

ТЕСЛИЋ - Министар правде Републике Српске Милош Букејловић поручио је да законодавство мора пратити изазове до којих доводи технолошки напредак, с фокусом на сајбер-криминал.

Букејловић је нагласио да је сајбер-криминал изазов са којим се уз правосуђе сусреће и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

"Живимо у времену које се брзо мијења. Технолошки напредак, прије свега сајбер-криминал, мора да прати наше, прије свега кривично законодавство", изјавио је Букејловић, који данас у Теслићу присуствује 21. савјетовању правника "Октобарски правнички дани".

Министар правде Републике Српске је рекао да је овогодишња тема савјетовања изградња и функционисање правног система, са шест других подобласти.

Он је навео да су се данас у Теслићу окупили правни теоретичари и практичари из земље и региона с циљем јачања правног система, размјене искустава, али и унапређење одређених института.

Букејловић је истакао да се неки закључци са савјетовања имплементирају у законске прописе, а неки од законских прописа додатно разрађују.

Он је указао на важност што су данас присутни и представници Удружења правника Руске Федерације.

На савјетовању ће у оквиру опште теме "Изградња и функционисање правног система" бити презентована 43 научна рада чији су аутори из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Руске Федерације и Међународног удружења правника.

Генерални покровитеља Савјетовања је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана