Букејловић:  Детаљније прописан начин извршења казне доживотног затвора

Срна
Букејловић:  Детаљније прописан начин извршења казне доживотног затвора

БАЊАЛУКА - Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора детаљније је прописан начин извршења казне доживотног затвора, рекао је вечерас министар правде Републике Српске Милош Букејловић.

-“Овим законом уређује се поступак распоређивања затвореника који се налазе на извршењу казне затвора у Одјељење са посебним режимом извршења казне затвора, његова организација, положај затвореника, дисциплинска и материјална одговорност затвореника, као и поступање према затвореницима на извршењу казне доживотног затвора - рекао је Букејловић у Народној скупштини образлажући законско рјешење.

Букејловић је навео да је основни разлог измјена и допуна овог закона усклађивање одредаба са Кривичним закоником Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је овај закон.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић окончао је данашње скупштинско засједање, а сједница ће бити настављена сутра расправом о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима.

Циљ је подстицање привредног развоја Републике Српске стварањем стимулативног правног оквира за улагања у област геолошких истраживања.

-Законом су дефинисани појмови инвазивних и неинвазивних геолошких истражних радова. Инвазивни су све врсте теренских испитивања након којих је неопходно извршити санацију и рекултивацију простора на којем су такви радови извршени, док су неинвазивни оне врсте геолошких истражних радова који не обухватају инвазивне” - наведено је у образложењу наведеног закона.

Посланици ће разматрати и извјештаје о раду и ревизији финансијског пословања Радио-телевизије Републике Српске.

Сједница ће бити настављена у 10 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана