Будимир: Срби изнад свих кад су обједињени

Срна
Будимир: Срби изнад свих кад су обједињени

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир изјавио је Срни да Декларација усвојена на Свесрпском сабору представља акцелератор који динамику сарадње и досадашњих односа Српске и Србије подиже на нови ниво, као и да оно што историја и данашњица уче јесте да српски народ то не користи против, већ за унапређење односа са свима другима.

Будимир је истакао да у БиХ било какво српско или свесрпско повезивање не одговара.

Он је нагласио да су Срби изван Србије - у Хрватској, БиХ, Црној Гори, Сјеверној Македонији требали и раније да се сусретну и одговоре на све притиске и покушаје доминације над њима.

Сада је циљ, истакао је Будимир, да пуни спектар капацитета комплетног српског корпуса даје одговоре на историјске, техничке, политичке, експертске изазове.

"То је циљ и то је оно што плаши све друге, јер знају да кад су Срби обједињени око било чега, да су изнад свих", рекао је Будимир.

Он је напоменуо да је до сада често злоупотребљавана прича о 9. јануару, те поручио да не може разумјети политичаре у Српској који су насјели на такве јефтине флоскуле.

Будимир је подсјетио да је 9. јануар Дан Републике и регулисан законом.

"То је један од светих датума Републике Српске, као што је и Сретење свети датум за свесрпски народ. То је дан српске државности", нагласио је Будимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана