Будимир: Источно Сарајево је симбол неуништивости

СРНА
Будимир: Источно Сарајево је симбол неуништивости

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир изјавио је да је град Источно Сарајево симбол неуништивости, изразивши задовољство Повељом овог града која му је додијељена.

Будимир је рекао да Источно Сарајево за њега има посебно значење.

"Градећи институције у овом граду, ми смо улагали у овај град, а руководство је то препознало и наградило овим признањем. Ово признање је додијељено комплетној Влади Републике Српске", рекао је Будимир новинарима.

Он је навео да је додјелом признања учињена велика част и његовој породици, која је Источно Сарајево у ратним и посљератним годинама гледала као мјесто наде.

"Судбинска веза мене и овог града показује да су у добу које долази, Крајина, Сарајево, Романија и Херцеговина Република Српска. Живјела Република Српска", поручио је Будимир.

Повеља град Источно Сарајево додијељена је и начелнику Трнова Драгомиру Гаговићу, који је изразио задовољство јер сматра да је тиме одато признање његовом раду, труду и доприносу граду.

"Овај град је посљедњих 25 година растао и чини ми се да сам и ја остарио посматрајући како он расте. Као начелник, трудио сам се и ово признање говори о томе", рекао је Гаговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана