Будимир: Генерално сам скептичан према именовању Џоунса за амбасадора

ГС
Будимир: Генерално сам скептичан према именовању Џоунса за амбасадора

БАЊАЛУКА - Професор међународних односа из Бањалуке Жељко Будимир изјавио је да је скептичан када је ријеч о именовању новог америчког амбасадора у БиХ Дагласа Џоунса, истакавши како плаше политике које усвајају у САД и које су ад хок.

"Док се не појави и док не почне да конкретно дјелује, не могу ништа да кажем, али сам генерално скептичан", истакао је Будимир и додао да се из биографије амбасадора не може видјети ништа посебно.

Према његовим ријечима, Мајкл Марфи је био потврда да је политика, какву је проводио у БиХ, била осликана кроз његов лични однос из деведесетих година док је био дио дипломатске администрације у вријеме мандата Била Клинтона.

Будимир је рекао да је присутна конфузија када је ријеч о САД, што је показала и протекла дебата предсједничких кандидата.

"Мене плаше политике које они усвајају и које су ад хок, гдје ви немате никакав посебан разлог да нешто гурате у том правцу", рекао је Будимир, који је и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске новинарима у Бањалуци.

Будимир је додао да се у САД не зна ко шта прати, Стејт департмент не прати оно што ради Бијела кућа, која не прати оно што ради Пентагон, који опет не прати оно што ради обавјештајна служба.

Подгорички портал "Журнал.ме" објавио је да је за новог америчког амбасадора у БиХ именован дипломата који је годинама службовао на Балкану Даглас Џоунс, коме је Предсједништво БиХ још прије неколико седмица дало агреман. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана