Будимир: Циљ политичка дисквалификација Додика

Срна
Будимир: Циљ политичка дисквалификација Додика

САРАЈЕВО - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да је суђење предсједнику Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу, због непоштовања одлука Кристијана Шмита, једна обична фарса са циљем политичке елиминације Додика и СНСД-а као најјаче партије.

"На једном од протеклих рочишта није утврђено да ли постоји оригинал Дејтонског споразума гдје је један од анекса и Устав БиХ. То вам показује у каквом стању се налази БиХ, чему служи Суд и Тужилаштво и јасно је да је циљ политичка дисвалификација предсједника Додика и најјаче партије", рекао је Будимир новинарима у Сарајеву уочи рочишта Додику и Лукићу.

Каже да се сада користе правна средства као притисак и као полуга за уцјене.

"Све је темпирано да би се ослабила политичка структура власти у Републици Српској како би довели на власт некога ко би слушао амбасаде у Сарајеву. Главни судија је амбасадор САД-а Мајкл Марфи а ово су само извођачи радова", навео је Будимир.

Пред Судом БиХ у 13.00 часова биће настављен судски процес против Додика и Лукића због "непоштовања одлука Кристијана Шмита".

Испред Суда БиХ у Сарајеву окупио се велики број грађана како би, уочи почетка рочишта, пружили подршку предсједнику Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана