Бубић: Уважен приговор одбране

Срна
Бубић: Уважен приговор одбране

САРАЈЕВО - Адвокат предсједника Републике Српске Горан Бубић изјавио је данас да је поступајући судија у процесу против предсједника Републике Милорада Додика уважила приговор одбране и допустила да се докази изводе тек кад Тужилаштво изнесе Анекс 10 Дејтонског споразума.

Бубић је рекао да је то коректна, законита и логична одлука поступајућег судије.

-Одбрана нема шта да оспорава прије него што се прочита Анекс 10 због којег је и дошло до овог процеса с обзиром на његове различите интерпретације - рекао је Бубић новинарима испред Суда БиХ послије данашњег рочишта.

Он је поновио да је поступак усмјерен против суверенитета БиХ јер је предсједник Републике Српске само извршавао своја уставна овлашћења.

-Преко свједока Јелене Пајић Баштинац само представили Суду да није у питању самовољна одлука већ да је предсједник Српске вршио своја уставна овлашћења и слиједио ставове Народне скупштине и Владе - закључио је Бубић.

Пред Судом БиХ данас је настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића због “непоштовања одлука Кристијана Шмита”.

Испред Суда БиХ у Сарајеву, прије почетка рочишта, окупио се велики број грађана да би пружили подршку Додику и Лукићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана