Бубић: Тужилаштво жели да провуче доказе који то не могу бити ни на једном суду

Срна
Бубић: Тужилаштво жели да провуче доказе који то не могу бити ни на једном суду

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Одбрана предсједника Републике Српске Милорада Додика тражила је изузеће судије Сене Узуновић јер Тужилаштво БиХ жели да провуче доказе који то не би могли да буду ни на једном суду, рекао је Додиков адвокат Горан Бубић.

Бубић је рекао да је данас био видљив притисак у овом кривичном поступку који је посљедица тога што Тужилаштво жели да провуче такве доказе.

"Доказ је Анекс 10 који није изведен мјесецима и он иде у прилог одбрани, али Тужилаштво у реплици својих доказа настоји прогурати документ који није вједостојан, скинут са сајта УН", рекао је Бубић новинарима.

Он је додао да може бити вјеродостојна верзија која је потписана, а Тужилаштво је не нуди.

"Чему било каква верзија непотписаног документа који се предлаже суду. Ми ту видимо манипулацију, скривене намјере", каже Бубић.

Он је навео да је то непотписан документ, на три мјеста су само сигнатуре и сматра да је нормално да је данас манифестована једна нервоза.

"Друго је да се у доказни поступак унесу одређене изјаве предсједника које су дате у различитим околностима, у овом случају то је говор поводом 81 година од битке на Козари", објаснио је Бубић.

Он је додао да одбрани није споран садржај изјаве предсједника, али јесте начин на који се те изјаве желе увући у кривични поступак.

Бубић је рекао да ту имају ситуацију гдје се крши темељ стандарда поштеног суђења чија је окосница право на одбрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана