Бубић: Доказаћемо да у БиХ нема мјеста за колонијалног намјесника

Срна
Бубић: Доказаћемо да у БиХ нема мјеста за колонијалног намјесника

САРАЈЕВО - Одбрана предсједника Републике Српске Милорада Додика ће током поступка пред Судом БиХ доказати да је БиХ суверена земља и да у њој нема мјеста за колонијалног намјесника, рекао је адвокат Горан Бубић.

Бубић је, након данашњег одгађања рочишта, рекао новинарима да ће одбрана доказати да се по принципима Повеље УН не допушта било какво старатељство над државама.

Он је истакао да БиХ припада народима и грађанима који у њој живе и да нема мјеста за колонијалног намјесника, самозваног, лажног, који није предложен од уговорних страна потписница Дејтонског споразума, нити га је потврдио Савјет безбједности УН.

- Предсједник САД Џејмс Монро је прије 200 година прогласио своју доктрину "Америка Американцима". Мислим да је вријеме након 200 година да и ова земља припадне народима који у њој живе - истакао је Бубић.

Он је истакао да је предсједник Републике Српске вршио уставна овлаштења према Уставу Српске који је усаглашен са Уставом БиХ, што је прије 18 година потврдила и Венецијанска комисија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана