Броћета: Српска дјеца и даље ће побјеђивати

Срна
Броћета: Српска дјеца и даље ће побјеђивати

ДРВАР- Напад на младе дрварске фудбалере у Бихаћу доказ је више да већи дио ФБиХ још живи у деведесетим годинама прошлог вијека и да су напади на Србе на вјерској и националној основи свакодневица, али ће српска дјеца и даље побјеђивати јер су понос и инат јачи од вријеђања, изјавио је Срни делегат из реда Срба у Дому народа федералног Парламента Горан Броћета.

-Инциденти и напади на вјерској и националној основи широм ФБиХ су постали свакодневица српских повратника - истакао је Броћета, коментаришићу напад на дрварске младе фудбалере током турнира у малом фудбалу у Бихаћу, гдје су им псовали “српску и четничку мајку”.

Броћета је истакао да мржња према Србима у ФБиХ, па је усмјерена и према српској дјеци.

-Докле досеже мржња према свему што је српско говори и то да чак и дјеца која се баве спортом, промовишући свој клуб, општину и оне праве истински здраве вриједности - сметају и нису добродошла само зато што су Срби - рекао је Броћета.

Он је упитао шта још треба да се деси да би коначно неко одговарао за овакве поступке?

-Најоштрије осуђујем напад на наше дјечаке и очекујем од институција Унско-санског кантона да одговорне приведу и адекватно казне. А, наша дјеца ће и даље доносити медаље са свих такмичења јер су понос и инат јачи од напада и вријеђања - нагласио је Броћета.

Екипа младих фудбалера из Дрвара нападнута је физички и вербално на турниру у малом фудбалу у Бихаћу, а нападачи су им псовали “српску и четничку мајку”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана