Брнабић: Сутра је историјски дан

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је задужена за парламентарну сарадњу Србије и Републике Српске на сутрашњем Свесрпском сабору, оцјењујући да је ријеч о историјском сабору и историјском дану.

Сви министри у Влади Србије на челу са премијером су се активирали поводом Свесрпског сабора, истакла је Брнабић, наводећи да ће сутра бити и лијеп и напоран дан.

Брнабић је за РТВ Пинк рекла да ће заједничка сутрашња сједница владе Србије и Српске бити у складу са припремама, а да ће најважнији пројекти бити Меморијални центар у Новој Градини и Меморијални центар у Београду, изградња путева и инфраструктуре, улагање у образовање и културу.

Она је истакла да ће на састанку у Народној Скупштини бити одржан Парламентарни форум Србије - Република Српска.

Брнабић је на коктел позвала све опозиционе странке јер је, како је навела, то дан када све разлике треба ставити по страни, дан заједништва и слоге.

Истакла је да сабор не треба повезивати са резулуцијом о Сребреници, као и  да је предсједник Србије Александар Вучић причао са званичницима Српске о одржавању Свесрпског сабора много прије него што се сазнало за резолуцију.

Брнабић је нагласила да је од 2014. године, захваљујући Вучићу, почело да се ради на јачању специјалних паралелних веза Србије и Српске, што је у складу са Дејтонским мировним споразумом.

Она је подсјетила да је Србија издвојила милион евра за Српску 2014. године, иако су Србију тада погодиле поплаве.

Брнабић је навела да је од 2014. до сада Србија издвојила 107 милиона евра за Српску, углавном за дјецу, вртиће, здравство, као и комуналне пројекте.

"Данас сви виде резултате специјалних паралелних веза, а сабор је начин да се то додатно ојача", истакла је Брнабић.

Она је позвала све људе из Србије и региона да дођу на Трг Републике сутра у 17 сати јер је ријеч о прослави заједништва и слоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана