Брнабић: Српска увијек може да рачуна на помоћ Србије

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Србија увијек бити на располагању Републици Српској, па и када је ријеч о успостављању регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Брнабићева је рекла да се донаторском вечери "С љубављу храбрим срцима" завршава година и захвалила за позив из Српске да поново присуствује.

"Важно је да Србија и институције које се тиме баве могу да помогну када је реч о лечењу", рекла је Брнабићева новинарима у Бањалуци, гдје је присуствовала донаторској вечери одржаној под покровитељством предсједника Српске Милорада Додика.

Она је нагласила да се у посљедње двије године радило на томе да се Србија позиционира као својеврстан европски центар за биотехнологију, биоинформатику, биомедицину и да су сва та искуства у потпуности на располагању Републици Српској.

Према њеним ријечима, када се то ради у Београду, као да то раде и за Бањалуку и друге градове и општине Србије и Српске.

"Задовољство је што смо могли да донирамо милион евра на изричиту иницијативу председника Србије Александра Вучића. Ми смо раније донирали око 250.000 евра плус помоћ у знању, стручности, техничкој подршци", истакла је Брнабићева.

У Бањалуци је одржано 14. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. Овогодишња акција посвећена је успостављању регистра добровољних давалаца матичних ћелија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана