Брнабић: Биће ми тешко да сарађујем са земљама спонзорима и коспонзорима резолуције

Срна
Брнабић: Биће ми тешко да сарађујем са земљама спонзорима и коспонзорима резолуције

БЕОГРАД- Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да ће јој бити изузетно тешко да сарађује са земљама које су биле спонзори и коспонзори резолуције о Сребреници, која је усвојена у Генералној скупштини УН.

-Осећаћу се много ближа земљама које су гласале против или су биле уздржане, или напустиле салу. Наставићемо да радимо са нашим партнерима. ЕУ је у нашем интересу, али ћу у сваком тренутку бити уз земље које су биле уз нас - рекла је Брнабићева.

Она је навела да Србија у Њујорку није дозволила да се стигматизује српски народ, те да је показала како се бори за своје интересе, свијет и за међународно право.

Брнабићева је рекла да се резултат гласања поклапа са дипломатским активностима Србије, те да више од двије трећине свијета није гласало за ту резолуцију.

Брнабићева је указала да и оне земље које су биле уздржане представљају јасан глас да нису биле за резолуцију.

-Ово је велики резултат рада председника и наше дипломатије. Србија је показала како се бори за своје интересе, свет и принципе међународног права - рекла је Брнабићева за РТС.

Брнабићева је захвалила Мађарској на подршци и томе што је гласала против, као и Кипру, Грчкој, Словачкој на уздржаности, а посебно је истакла примјер Монака чији су представници изашли из сале када се гласило.

-Велико хвала Монаку. То је такође показатељ једног огромног интегритета - рекла је Брнабићева.

Документи у Генералној скупштини УН немају обавезујућу снагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана