Братунац: Дедићева смјена на дневном реду сљедеће сједнице

Срна
Братунац: Дедићева смјена на дневном реду сљедеће сједнице

БРАТУНАЦ - Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Братунац Марко Мркајић рекао је данас Срни да је на данашњој сједници скупштинског Колегијума прихваћена иницијатива ове странке и на дневном реду наредне сједнице локалног парламента биће изјашњавање одборника о смјени потпредсједника братуначке скупштине Вехида Дедића са те дужности.

Мркајић је рекао да није дефинисан термин одржавања сједнице Скупштине општине, али да ће то бити у идућој седмици.

Разлог за иницијативу за Дедићеву смјену је његов ратни пут и јавно изношење жеље да би клао све што је српско.

Пријаву против Дедића због тих пријетњи је 8. децембра поднио предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић.

Он је потврдио да је поднио пријаву против Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи које је том приликом изнио.

Павловић је навео да постоји видео-снимак који се може наћи на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи "да коље све што је српско".

У Полицијској управи Зворник је раније речено да је полиција у Братунцу 8. децембра примила пријаву због ширења мржње на националној основи.

"Братуначка Полицијска станица примила је пријаву коју је поднијело лице из Братунца чији су иницијали В.П. које је навело да, због тих пријетњи, страхује за личну и безбједност грађана своје националности", навели су из Полицијске управе Зворник.

Бијељинско Окружно тужилаштво још није примило извјештај од полиције у вези са случајем потпредсједника Скупштине општине Братунац Вехида Дедића, рекла је данас Срни портпарол Тужилаштва Душица Грубач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана