Бранислав Бореновић за “Глас Српске”: Није у реду ово што Јелена ради

Ведрана Кулага Симић
Бранислав Бореновић за “Глас Српске”: Није у реду ово што Јелена ради

БАЊАЛУКА - Јелена Тривић обавијестила је прије неколико дана партију да више није њен члан, а у овоме што сада ради вјерујем да уживају само у владајућим странкама, јер чисто сумњам да од овога било какву корист може имати опозициони блок у Српској.

Поручио је то за “Глас Српске” предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић који сматра да нови немири унутар опозиције усрећују владајућу структуру у Српској.

- Нисам од оних који користе тешке ријечи, увијек покушавам да унутрашње несугласице ријешим унутар четири зида. Ипак, свако доноси своје одлуке о политичком дјеловању, али имам осјећај да ће ово донијети одређену врсту озбиљних посљедица по опозицију и да ће се ићи на њено уситњавање те да се бавимо сами собом. Узимање гласова од једне, друге или треће опозиционе странке у стварању неке нове, у коначници, неће повећати број гласова опозиције већ уносити немир - рекао је Бореновић.

Међутим, истиче да су и ово само изазови које треба пребродити.

- Као политичка партија много смо уложили у одређене појединце који су се кроз ПДП афирмисали те добили и важна мјеста у Српској. Партија је иза њих снажно стајала, али овакве ствари се дешавају на овим просторима. Мени је жао због тога, волио бих да има мало више политичке коректности - истакао је лидер ПДП-а.

Нагласио је како не жели да тумачи туђа понашања.

- Свако носи свој крст на леђима и одговорност за своје ставове и одлуке, као и ја који сам 2018. одлучио да Јелена Тривић, с компензационе листе, буде у Народној скупштини и није ми жао, као што је била моја одлука, уз остале у партији, да буде кандидат за предсједницу Републике на општим изборима и да је суштински побједник. Не занимају ме изговори зашто је она донијела такву одлуку након свега што смо прошли заједно у ПДП-у - нагласио је Бореновић и додао да циљ странке остаје “смјена режима”.

Постоје, ипак, људи који како је рекао неће моћи да прећуте и пређу преко неких ствари.

- Узимање једног одборника овдје, другог, трећег тамо, дијелом из ПДП-а, СДС-а и Вукановићеве екипе уноси немир. Сваки дан слушајући ово мислим да ови из власти једу кокице, пију кока-колу и гледају филм у којем уживају и наслађују се - оцијенио је Бореновић, који вјерује да је посланички Клуб ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске сигуран, као и опозициони клуб у којем су у Парламенту БиХ. 

Тривићева је до сада у свој Народни фронт (НФ) чије је формирање у току “превукла” одређен број дојучерашњих партијских колега у вријеме док је била потпредсједница ПДП-а, те из СДС-а и За правду и ред - листе Небојше Вукановића, али и СНСД-а.

И Кондић у НФ-у

Након што је дио НФ-а постала Дијана Јешић, одборница у Скупштини града Бањалука која је мандат освојила као кадар ПДП-а, у петак је ту странку напустио и Немања Кондић и придружио се партији Јелене Тривић. Кондић је у објави на друштвеним мрежама навео да је ово једна од оних одлука које су очекиване, али и да није ни папак ни издајник јер не мијења политички курс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана