"Бранимо Српску" у Приједору: Не желимо да нам други кроје судбину

ГС
Foto: РТРС

У Приједору је почео народни скуп "Бранимо Српску" који је организован с циљем пружања подршке институцијама Републике Српске у одбрани надлежности.

Скупу присуствују предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама, челници локалних заједница приједорске регије, као и представници партија коалиционих партнера СНСД-а.

На митингу "Бранимо Српску" који се одржава у Спортској дворани "Младост" окупило се велики број грађана Приједора, али и становника сусједних поткозарских општина.

Скупови "Бранимо Српску" до сада су одржани у Требињу, Зворнику и Добоју са којих су грађани поручили да су одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

Ненад Стевандић је рекао да Република Српска и њени грађани неће пристати на политичку капитулацију и прихватање колонијалне управе самозваног виског представника.

Радован Вишковић је рекао да српски народ брани Републику Српску у којој жели да опстане и остане, захваливши грађанима Приједора што су се окупили у знак подршке институцијама 

- Порука из свих градова Српске, вечерас из Приједора, онима који желе да се играју са судбином Српске је "господо, неће моћи, морате се уозбиљити и уважавати Републику Српску".

Жељка Цвијановићева је рекла да је циљ окупљања одбрана институција Српске.

- Као што смо преживјели све ове године и одупирали се разним притисцима и изазовима од рата, сигурна сам да ћемо на крају побиједити и у овој битки. Превасходно овдје мислим на предсједника Републике Српске Милорада Додика, с обзиром да је он најизложенији притисцима у посљедње вријеме - истакла је Цвијановићева.

Слободан Јавор је рекао да вечерас из Приједора шаљу поруку да народ неће више да ћути и да ће да брани институције Српске.

- Поручујемо да нећемо посустати, ми смо јединствен народ, слога и јединство ће нас сачувати. Не желимо да нам неко кроји судбину - истакао је Јавор, додајући да је снажна Република Српска гарант опстанка српског народа на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана