Бранимир Којић за “Глас”: Раскринкаћу лажне жртве Сребренице

Маријана Миљић Бјеловук
Бранимир Којић за “Глас”: Раскринкаћу лажне жртве Сребренице

У телефонском именику у Америци налазе се чак и лица која су наводне жртве геноцида у Сребреници. Све то ћу доказати и објавити јавно, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

У интервјуу за “Глас” Којић је открио до којих је доказа дошао и како ће раскринкати Американце и њихову заштиту мита о наводном геноциду у Сребреници, али и причао да ли ће ући у трку за првог човјека Сребренице.

Осврнуо се и на случај Сакиба Махмуљина, који је прије близу двије године осуђен на казну затвора због злочина над Србима, али још није завршио иза решетака. 

ГЛАС: Ваше име спомиње се као једно од потенцијалних кандидата за начелника Сребренице? Хоћете ли ући у изборну трку?

КОЈИЋ: Ако врх Републике Српске одлучи да сам ја човјек који би могао да уђе у трку за избор начелника и стане на чело Сребренице наравно да бих пристао. Нисам био, нити сам сада члан нити једне политичке партије, ма колико покушавали да ме стрпају у једне, друге или треће. Моја политичка опција је Република Српска и ред, рад и дисциплина.

ГЛАС: Када би јавност уопште могла знати хоћете ли бити кандидат за начелника? 

КОЈИЋ: Сребреница је специфична средина, а коначну одлуку о кандидату за начелника донијеће представници највећих политичких странака из Републике Српске. То би требало да се деси за неких мјесец дана.

ГЛАС: Најавили сте да ускоро износите доказе о томе колико САД штите мит о наводном геноциду у Сребреници. О којим доказима је ријеч?

КОЈИЋ: Дошао сам у посјед бројева телефона, односно телефонског именика из САД, а тамо када је број телефона уписан у именик поред њега стоји и јединствени матични број. Тако да није могуће да се поклопи више од 100 имена и презимена и матичних бројева људи који имају бројеве у Америци и жртава из 1995. године из Сребренице. Те податке објелоданићу данас или сутра, након што добијем све црно на бијело. Можда је 1. март најбољи дан да раскринкамо колико САД штите наводни мит о геноциду у Сребреници. 

ГЛАС: Ускоро ће пуне двије године како је Сакиб Махмуљин осуђен на двије године затвора због злочина над Србима, а још увијек није завршио иза решетака? Мислите ли да ће икада завршити у затвору?

КОЈИЋ: Док Судом БиХ управљају странци Махмуљин неће бити изручен у ову земљу. Суд БиХ је копиле Хашког трибунала, јер је очигледно да по истој матрици раде и једни и други. Циљ им је осудити само Србе и заштитити злочинце који су убијали српско становништво. Махмуљин је у договору са Амбасадом САД и Судом БиХ отишао лагано у Турску на лијечење, али је продужио и на љетовање, а сада ево и на зимовање па ће опет да сачека љетовање и тако у недоглед. Врх СДА га је и савјетовао да иде у Турску.

Напади све јачи

ГЛАС: Напади на Србе и њихову имовину су свакодневица у ФБиХ, а нападачи измичу закону. Хоће ли се та ситуација промијенити?

КОЈИЋ: Неће никада. Ти напади вјероватно ће бити све учесталији и јачи и у то је умијешана међународна заједница и по истој се матрици ради и на Косову и Метохији. Никада нико неће одговарати за те нападе. Имовина Срба стално је на мети нападача у ФБиХ, а ми до сада нисмо видјели да је ико за то одговарао. Са друге стране, највећи представници федералног министарства граде причу како су Бошњаци у Српској угрожени, а одговорно тврдим да Бошњаци у Сребреници живе много боље, него многи они који живе у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана