Брнaбић: Јавности ће бити представљено колико је лицемјерно гурање Приштине у Савјет Европе

Срна
Брнaбић: Јавности ће бити представљено колико је лицемјерно гурање Приштине у Савјет Европе

БЕОГРАД – Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Тим Србије за борбу против пријема самопроглашеног Косова у Савјет Европе представити европској и свјетској јавности колико је лицемјерно и страшно насилно гурање Приштине у ово тијело.

Брнабићева је истакла да је очигледно да постоји јасна намјера одређених свјетских сила да тим чланством награде премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и његову власт, која систематски креира немогуће услове за Србе на Косову и Метохији.

„Биће тешко, али да ћемо се борити, нећемо се само предати и одустати. Нећемо само ћутке све то посматрати и седети у кабинетима и не радити ништа да се некоме не би замерили... Тај филм нећете гледати“, рекла је Брнабићева новинарима.

Она је навела да је циљ креирања немогућих услова за живот етничко чишћење Косова и Метохије од Срба и других неалбанаца, а да је посебно тужно и чудно што се то дешава на 11. годишњицу од потписивања Бриселског споразума, чији је гарант ЕУ.

„Једина обавеза Приштине из тог споразума је била формирање Заједнице српских општина, а од тога не само да нема ни говора, већ је Курти потпуно остатао при својој политици да је никада неће формирати“, каже Брнабићева.

На сједници Владе Србије формиран је тим који ће се борити против пријема Приштине у Савјет Европе, а предводиће га министар спољних послова Србије у тенхичком мандату Ивица Дачић, заједно са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана