Брајан Волш опет пред судом: Удовац промијенио имиџ, више не личи на себе (ФОТО)

Г.С.
Foto: Г.С.

НОРФОЛК - Рочиште за Брајана Волша је одржано јуче и трајало је прилично кратко, јер је Волшов адвокат, Лари Типтон, затражио додатно вријеме како би припремили одбрану.

Волш, који је оптужен за монструозно убиство своје супруге, Београђанке Ане Волш, током Новогодишње ноћи 2023. године, први пут послије неколико мјесеци стао је пред Виши суд у Норфолку, гдје је настављено суђење за овај злочин.

Волша су у суд са лисицама на рукама довели затворски стражари, пошто се од хапшења налази у притвору. Како се могло видјети на доступним фотографијама са суђења, оптужени је у суд ушао дотјеран, као да све ово вријеме уопште не проводи у затвору. Брајан је потпуно промијенио имиџ, па је из лежерног стила прешао у елеганцију, преноси Курир.

Волш се јуче у суду појавио у одјелу. Потпуно је био сређен као да му се не суди за убиство. Имао је на себи елегантни сако, панталоне, кошуљу са свијетло плавом краватом и наочаре за вид. Готово непрепознатљив је био, а једина ствар која га одаје да је у затвору због убиства биле су лисице на рукама – каже наш извор и подсјећа да оптужени Волш од самог старта тврди да није крив за убиство супруге.

И на овом рочишту није показивао емоције. У судницу је ушао подигнуте главе – наводи извор.

 

Иначе, јучерашње суђење је трајало кратко јер је Волшов адвокат Лари Типтон затражио додатно вријеме како би припремили одбрану. Између осталог, како пишу амерички медији, Волшова одбрана је затражила и увид у податке са мобилног телефона суспендованог полицајца Мајкла Проктора, који се помиње као кључни свједок и главни истражитељ који је прикупљао доказе против Брајана Волша.

Браниоци Брајана Волша вјерују да би им увид у податке суспендованог полицајца помогао у одбрани Волша. Осим тога, рочиште је трајало изузетно кратко јер је судија одлучила да се сљедеће настави тек 2. децембра – пишу амерички медији.

Подсјећања ради, поменути полицајац је суспендован због пропуста које је направио у другој истрази којом је такође руководио, након што је откривено да је у случају убиства полицајца из 2022. прећутао да је био у блиским пријатељским односима са њим и његовом породицом, која му је током истраге обећавала поклоне.

Иначе, полицајац Мајкл Проктор је био тај који је потписао кривичну пријаву против Волша за убиство супруге, а његова суспензија би могла да доведе и до преиспитивања свега што је прикупио у истрази убиства Ане Волш. С тим да, из надлежног тужилаштва у Норфолку недавно су саопштили да би објављивање цјелокупне историје података из службеног телефона полицајца, могло да угрози друге случајеве.

Подсјетимо на оно што је до сада познато у истрази убиства Ане Волш, један од кључних доказа против њеног супруга је управо претрага на интернету у којој је, како је откривено, истраживао како најбоље да уклони трагове крви, колико дуго тијело може да стоји, а да не почне да се осјећа, како да исјече тијело и слично.

Ана је, подсјетимо, нестала послије прославе Нове године, а за сам нестанак сазнало се тек неколико дана касније када је јављено из фирме у којој је Волшова радила, да се није појавила на послу 4. јануара. Полиција је истог тренутка кренула у потрагу за Београђанком, у којој је, иначе, учествовао и њен супруг, све док се није испоставило да је управо он осумњичен за овај злочин. Њено тијело и дан данас није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана