Брадара: Од Стојановића и Ленде зависи даљи процес формирања власти у ФБиХ

Срна
Брадара: Од Стојановића и Ленде зависи даљи процес формирања власти у ФБиХ

САРАЈЕВО - Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Лидија Брадара рекла је да ће њен дио посла у вези са формирањем Владе ФБиХ бити завршен и прије предвиђеног рока од 30 дана, али да од потпредсједника ФБиХ Игора Стојановића и Рефика Ленде зависи даљи процес формирања власти.

Брадара је навела да је на састанку са Нермином Никшићем /предсједником СДП-а/, кандидатом за премијера ФБиХ, договорила динамику дјеловања о формирању Владе, напоменувши да о именима министара нису разговарали.

Брадара сматра да би у новој Влади ФБиХ, ХДЗ-у БиХ требало припасти пет плус једна позиција.

“Стално слушам да Лендо неће дати потпис за формирање Владе, али ја то нисам још видјела. Он није имао прилику ни видјети ко ће све бити у Влади”, рекла је Брадара за БХРТ и додала да се нада да ће Лендо ипак прихватити сарадњу.

Предсједник ФБиХ рекла је да понекад помисли да Лендо није схватио шта блокира и да ће се временом укључити у овај процес, те да се нада доброј сарадњи са потпредсједницима ФБиХ.

“Надам се да ћемо на људском нивоу имати добру комуникацију и добру сарадњу. Ако се ви на старту не можете договорити, онда то ствара низ проблема”, рекла је Брадара.

Лидија Брадара из ХДЗ-а БиХ изабрана је 28. фебруара за предсједника Федерације БиХ, а потпредсједници су Рефик Лендо из СДА и Игор Стојановић из СДП-а, изгласали су посланици у Представничком дому федералног Парламента.

Централна изборна комисија БиХ је 2. марта утврдила резултате посредних избора за предсједника и потпредсједника Федерације БиХ према којој је на мјесто предсједника изабрана Брадара, а за потпредсједнике Лендо и Стојановић.

Након именовања наредни корак на руководству је да предложи Владу ФБиХ, коју ће морати да потврде оба дома федералног Парламента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана