Бошњачке политичке партије разоткриле свој бошњачки национализам

СРНА
Бошњачке политичке партије разоткриле свој бошњачки национализам

МОСТАР - Клуб посланика ХДЗ-а БиХ - ХНС-а у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ позвао је данас међународну администрацију у БиХ да не подлегне притисцима бошњачких политичких партија које, како је наведено, заговарају статус кво с циљем претварања ФБиХ у бошњачку државицу, а Хрвате у политичку мањину.

Из овог клуба наводе да бошњачке партије, њихови политички пијуни и самозвани "заштитници" БиХ на досад невиђен начин, пријетњама и насиљем врше притисак на Кристијана Шмита, кога Република Српска не признаје за високог представника, и међународну администрацију да одустану од наметања измјена Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ.

"У тој општој хистерији и пропаганди само потврђују чињеницу да су потпуно разоткрили свој бошњачки национализам, без обзира представљају ли се националним или грађанским странкама", наводи се у саопштењу.

Из Клуба посланика ХДЗ-а - ХНС-а истичу и да је необјашњива и нагла промјена односа бошњачких политичара према институцији високог представника у БиХ, кога су "тапшали по рамену" када је 2002. године створио могућност да Бошњаци потпуно овладају ФБиХ, пониште Вашингтонски и Дејтонски споразум, те тиме рискирају нове кризе и распад земље.

Предсједник ДФ-а Жељко Компшић изјавио је раније данас да је мотив странаца за све што раде БиХ "антиисламски" и да су многима у Европи "посебно проблем
Бошњаци који чак имају своју државу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана