Боснић: Срби доживљавају малтретирање на хрватској граници

СРНА
Боснић: Срби доживљавају малтретирање на хрватској граници

БЕОГРАД- Срби из Хрватске, који одлазе у завичај из којег су протјерани 1995. године, уназад неколико дана трпе малтретирања приликом уласка и изласка из те земље, гдје им полиција поставља и провокативна питања, рекао је Срни предсједник Удружења Крајишника Србије Миле Боснић.

Наводећи да су у Удружењу од Срба чули да им на граници детаљно прегледају аутомобиле и личне ствари, односно да су малтретирани, Боснић је позвао институције Србије да заштите српски народ у Хрватској.

"Овом приликом позивамо Републику Србију да заштити српски народ из Хрватске баш као 1995. када је постајала наш дом. Без подршке Србије живота Србима на вјековним огњиштима нема", рекао је Боснић.

Према његовим ријечима, српски народ кроз вијекове страда, о чему се ћутало, али сматрају да је крајње вријеме да свијет види како живе Срби у Хрватској.

"Ћутало се о томе, а толико страдања вијековима уназад проживљавамо само зато јер смо Срби. Хрвати не спомињу злочин у Груборима код Книна, не спомињу се дјечији логори за вријеме НДХ, не спомињу `Олују` и `Бљесак` - злочиначке акције које су етнички очистиле Србе из Далмације, Лике и Кордуна", указао је Боснић.

Боснић је навео да хрватске власти никада нису споменуле злочин у Јасеновцу, али ни на Петровачкој цести, ни многе друге нељудске ствари које су чиниле, али које чине и данас

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана