Бошковић: Никад нисмо били у повољнијој позицији за увођење "легитимног представљања"

Срна
Бошковић: Никад нисмо били у повољнијој позицији за увођење "легитимног представљања"

МОСТАР - Потпредсједник Представничког дома Парламента Федерације БиХ и члан ХДЗ-а БиХ Младен Бошковић рекао је да Хрватски народни сабор, који представља Хрвате у БиХ, никад није био у бољој позицији да дође до повољног рјешења за измјене Изборног закона, односно увођења "легитимног представљања".

Бошковић је рекао да је питање свих питања за БиХ, а не само за Хрвате, како доћи до новог Изборног закона и дјелимичних промјена Устава БиХ.

"Хрватима у БиХ је, како народ каже, пуна капа да им други бирају њихове представнике. То је за Хрвате у БиХ жцрвена линијаж. На законит и уставан начин морамо онемогућити да нам други бирају представнике", рекао је Бошковић у интервју за РТВ Херцег Босне.

Говорећи о избору судије Уставног суда БиХ, Бошковић је рекао да је став ХДЗ-а да Представнички дом треба да гласа само о прворангираном кандидату Марину Вукоји како је утврдила Комисија за избор и именовање овог дома.

"У тренуцима када говоримо да Уставни суд треба да функционише и да је задња брана у БиХ, ми из ФБиХ од дијела странака имамо сасвим контра дјеловање", рекао је Бошковић и додао да најбољи изабрани кандидат треба да добије подршку у Представничком дому.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана