Босић: Хитлера сам споменуо као примјер

Срна
Босић: Хитлера сам споменуо као примјер

БАЊАЛУКА - Члан Предсједништва СДС-а у оставци Младен Босић тврди да је Адолфа Хитлера споменуо као примјер када је говорио о изборним резултатима, те да никад није сматрао да Милорад Додик има икакве везе са Хитлером.

Након јучерашње изјаве у програму телевизије Н1 гдје је коментаришући изборне резултата и оставке предсједника и чланова Предсједништва СДС-а упоредио подршку коју је Милорад Додик добио од српског народа у Републици Српској са подршком коју је имао Хитлер у нацистичкој Њемачкој и бројних реаговања које је изазвала та његова изјава, Босић се данас правда наводећи да не зна на који начин се Додик препознао у тој изјави, јер га, како каже, с тим у вези уопште није помињао.

“Напротив, у поменутој емисији сам причао о резултату СДС-а и да је он слаб зато што се странка није бавила популизмом као начином добијања подршке на изборима, те да гласачи уколико су изманипулисани могу дати подршку онима који не раде за њихово добро. Као примјер тога је споменут Хитлер и њемачки народ”, рекао је Босић.

Он је каже “шокиран порукама мржње” које долазе као реакције на његову изјаву да је Хитлер имао велику подршку њемачког народа, а да се то није добро завршило за тај народ, саопштено је из СДС-а.

Члан Предсједништва СДС-а у оставци Младен Босић јуче је, у програму телевизије Н1, коментаришући изборне резултата и оставке предсједника и чланова Предсједништва СДС-а, упоредио подршку коју је Милорад Додик добио од српског народа у Републици Српској са подршком коју је имао Хитлер у нацистичкој Њемачкој.

“То што неко добије пуно гласова не значи да је добар. Да не спомињем Хитлера који је имао подршку њемачког народа, као драстичан примјер”, рекао је Босић.

Водитељ емисије није реаговао, нити се на било какав начин оградио од овакве изјаве, коју су пренијели и поједини медији у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана