Босанчић: Подржавају доношење закона због анимозитета према Србима и Српској

Срна
Босанчић: Подржавају доношење закона због анимозитета према Србима и Српској

БАЊАЛУКА - Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да поједине невладине организације из ФБиХ подржавају доношење закона о државној имовини вођене искључиво анимозитетом према припадницима српског народа и Републици Српској.

Босанчић оцјењује да је то срамно и да они не неразумијевају правне процесе у БиХ.

Он је навео да приједлог закона о државној имовини чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића, који предвиђа да је БиХ носилац права власништва над цјелокупном имовином, а да ентитети и други нивои власти могу управљати имовином која је потребна за вршење њихових појединачних надлежности, не доноси добро ни Српској, ни ФБиХ.

-Република Српска је носилац права на некретнинама. Република Српска из свог буџета гради институције, мостове, аутопутеве и на њеној територији не смије и неће бити државне имовине БиХ - навео је Босанчић, који је и предсједник бањалучког Градског одбора ДЕМОС-а.

Он је додао да се политичари из Сарајева, сваки пут кад почне да им пада рејтинг, сјете ЕУ, суверенитета, државности и настоје да дестабилизују политичке токове, саопштено је из ДЕМОС-а.

Босанчић истиче да они добро знају да је БиХ сложена државна заједница, а да Република Српска, као њен ентитет, има право на своју имовину и то јој гарантује Дејтонски мировни споразум.

Апеловао је  на све политичаре из Српске да пруже подршку српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић у њеној даљој борби за интересе Републике Српске у Сарајеву.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана